Polička

Oficiální stránky města

Česky
Deutsch

Aktuální informace ve věci „Velká obnova Zákrejsovy ulice“

Vážení a milí spoluobčané,

dovolte mi Vás na základě informace „Velká obnova Zákrejsovy ulice“ informovat o aktuálním vývoji.

Jak již zaznělo, naše město uspělo se žádostí o dotaci na chodníky po obou stranách ulice, včetně autobusových zálivů. Po jedné straně bude chodník prodloužen a naváže na nově vybudovanou cyklostezku do Bořin. Předpokládané náklady jsou ve výši 4,5 mil. korun, dotace ve výši 85 % nákladů.

Současně se podařilo prosadit v režii Pardubického kraje zásadní rekonstrukci silnice od evangelického kostela až po značku „Polička“ na konci města u sjezdovky v hodnotě 18 mil. korun.

Naší velkou snahou bylo vše zrealizovat ještě do konce letošního roku. Nicméně i přes velké úsilí města Poličky i Pardubického kraje se do vyhlášené soutěže s časovým termínem konec letošního listopadu, nepřihlásila z důvodu plného vytížení a krátkého času na realizaci, ani jedna silničářská firma. Záměrem města bylo, z důvodu logické návaznosti obou staveb a jejich realizace jako jeden celek, vyhlásit soutěž na opravu chodníků okamžitě po krajské soutěži na silnici.

Na základě reálné situace a zejména z obavy, aby Pardubický kraj nepřesunul peníze na jiné stavby v rámci kraje, bylo dohodnuto, že kraj ještě letos opakovaně vysoutěží dodavatele rekonstrukce vozovky s termínem realizace 1. dubna – 31. července 2018. Město v tomto termínu zároveň naváže s opravou chodníků.

Vážení občané,

věřím, že toto řešení je s ohledem na velkou složitost celé stavby a též s ohledem na velmi pokročilý termín a riziko brzkého nástupu zimy, realistické a správné.

Věřím, že se nám v roce 2018 vše zdárně podaří a tato velká část města dozná zásadního zlepšení.

Děkuji za pochopení

Jaroslav Martinů

starosta města

Vložil Šauerová Naděžda (11.9.2017), přečteno 175x