Polička

Česky
Deutsch

Polička odměnila své nejlepší sportovce roku 2017

Letos již šestý ročník tradičního slavnostního vyhlášení ankety "Sportovec města Poličky za rok 2017" proběhl v pátek 9. února od 18:00 hod. v Sokolovně. Pořadatelem je město Polička společně se Sportovní komisí Rady města Poličky.

Každoročně nominují jednotlivé sportovní kluby a oddíly své sportovce pro tuto anketu, z navržených kandidátů poté vybírá sportovní komise vítěze. Soutěže se účastní pouze žáci a dorost, dospělí jsou ze soutěže vyřazeni. „Anketou chceme podpořit zájem dětí a mládeže o sport v Poličce, společenský večer a vyhlášení vítězů zároveň umožňuje, aby se poličští sportovci vzájemně setkali a předali si informace o své činnosti. Večer se těší každoročně velké oblibě,“ komentuje místostarosta města a hlavní organizátor akce Bc. Antonín Kadlec.

I letošní večer se poličským sportovcům a jejich fanouškům povedl na jedničku. Celý program excelentě moderoval Ondřej Cihlář, student oktávy poličského gymnázia. O hudební program se postarala poličská studentská kapela Staří Babyloňané a o taneční vystoupení žáci ZUŠ Bohuslava Martinů Polička.

Odměněni byli mladí sportovci v těchto kategoriích:  Kolektiv žáci, Kolektiv dorost, Jednotlivci žáci a Jednotlivci dorost.

Konkrétní výsledky zde:

KATEGORIE – Kolektiv žáci:

Předávající:    Jaroslav Martinů, starosta města

Jan Matouš, předseda TJ Spartak Polička

TJ Spartak Polička, minitenis

- družstvo minitenisu je složeno výhradně z dětí ročníku 2010 (Filip Švejda, Martin Chalupník, Martin Baláš, Anežka Zahradníčková a Štěpánka Vodehnalová), postupovalo jednotlivými skupinami bez větších problémů a nakonec obsadilo v celém Pardubickém kraji 3. místo
z 19 účastníků.

TJ Štefanydes Polička, družstvo starších žáků šachy

- 4. místo na MČR družstev starších žáků z celkem 63 účastníků, 2. místo v 1. Lize družstev, celkem 12 účastníků (Ondřej Švanda, Rudolf Jun, Daniel Zeman, Lukáš Pavlíček, Adam Švanda, Jakub Simon, Michal Simon, Daniel Brokl a Ilona Langrová).

HC Spartak Polička, přípravka (2008, 2009)

- přípravky patří mezi nejúspěšnější hokejové týmy v rámci Pardubického kraje. V této soutěži se nevedou žádné tabulky ani výsledky z rozhodnutí Svazu ledního hokeje. Přípravky vzorně reprezentovaly město v rámci Pardubického kraje a v celé ČR.

TJ Spartak Polička, přípravka dívky volejbal

- 1. místo v Krajském přeboru Pardubického kraje, kde startovalo 36 družstev. Významné úspěchy měla děvčata v rámci BMV MR mladších žákyň a 2. místo v poháru nadějí v Olomouc, kde Aneta Mlynářová byla vyhlášena nejlepší nahrávačkou turnaje a Kateřina Pešavová, nejlepší hráčkou poličského oddílu. Aneta Mlynářová a Veronika Jiráňová jsou hráčkami KCM Pardubického krajského výběru.

TJ Spartak Polička, přehazovaná dívky volejbal

- 3. místo v Krajském přeboru Pardubického kraje startovalo 33 družstev (reprezentovaly Kateřina Paclíková, Martina Lazorová, Lucie Kotvová a Zuzana Krumeyová).

Atletika Polička, družstvo nejmladšího žactva (11 let a mladší)

- 3. místo v Krajském přeboru družstev zimní. Reprezentovali Veronika Červená, Jáchym Adamec, Tomáš Mach, Ema Trnková, Karolína Sühuchová, Natálie Kadidlová, Jan Král.

KATEGORIE – Kolektiv dorost:

Předávající:    Antonín Kadlec, místostarosta města a předseda sportovní komise

Milan Matouš, člen sportovní komise

TJ Spartak Polička, tenis dorost

- toto družstvo se postaralo o překvapení, když postupně porazilo všechny soupeře a nečekaně, ale po zásluze obsadilo 1. místo v Pardubickém kraji. Nastupovalo ve složení Zdeněk Jílek, Radim Hnát, Daniel Fučík, Bóďa Bezdíček, Filip Lopour, Matěj Vodák, Adéla Pečenková, Šárka Uhlířová, Katka Kotvová a Simona Válková.

TJ Štefanydes Polička, družstvo dorostu šachy

- účastník extraligy družstev mládeže, kde obsadilo 13. místo. Reprezentovali Jan Tulis, Ondřej Švanda, Jakub Nešpor, David Černý, Jan Horák a Adam Švanda.

HC Spartak Polička, družstvo juniorů hokej

- v sezoně 2016/2017 vyhráli krajskou ligu juniorů Pardubického kraje. Přeborníci Pardubického kraje. Reprezentovali Jaroslav Martinů, František Vostřel, David Vašátko, Lukáš Hejtmánek, Jaroslav Štěrba, Michal Lidmila, Martin Poul, Ondřej Poul, Ondřej Nunvář, Filip Augustýn, Štěpán Švanda, Jaroslav Holec, Denis Hnát a Josef Bouška.

KATEGORIE – Jednotlivci žáci:

Předávající:    Jaroslav Martinů, starosta města

Jan Matouš, předseda TJ Spartak Polička

Eliška Červená, Atletika Polička

- Olympijská vítězka z Letní olympiády dětí a mládeže ve skoku dalekém, obsadila 2. místo ve skoku dalekém a 3. místo v běhu na 150 metrů
na Evropských hrách mládeže, 3. místo ve skoku dalekém a 1. místo ve štafetě 4 x 300 metrů na mistrovství Čech.

Lukáš Martinů, SK8 Polička, skate slalom

- v roce 2017 vyhrál ve skate slalomu ve své kategorii všechno, co se vyhrát dalo: český pohár, mistrovství ČR, mistrovství Evropy a světový pohár.

Ondřej Švanda, TJ Štefanydes Polička, šachy

- Mistr České republiky v kategorii do 14 let, reprezentoval ČR na mistrovství světa v Uruguayi (23. místo), člen družstva TJ Štefanydes (4. místo na MČR družstev), člen druholigového družstva dospělých.

Milan Hermon, Arena Vysočina Polička, bojové sporty

- 2. místo na MČR, lightcontact starší žáci do 52 kg, 2. místo kicklight starší žáci do 52 kg

Vladimír Ocásek, Arena Vysočina Polička, bojové sporty

- 2. místo na MČR, lightcontact starší žáci do 63 kg, 2. místo kicklight starší žáci do 63 kg

Simona Válková, TJ Spartak Polička, tenisový oddíl

- v celostátním žebříčku je na 28. místě, v loňském roce se zúčastnila 25 turnajů, na kterých získala 5 prvních, 7 druhých a 6 třetích míst. V kategorii mladšího žactva byla také členkou družstva TC Brno, které svoji soutěž s přehledem vyhrálo.

Tereza Tutková, TJ Spartak Polička, volejbalový oddíl

- smečařka starších žáky, kadetek a juniorek, jedna z nejvšestrannějších hráček startuje za všechny tři kategorie, za starší žákyně nastupovala i v Českém poháru, s juniorkami hrála 1. ligu

Petr MARTINŮ, skate slalom, SK8 Polička

- 3. místo v Českém poháru ve slalomu na skateboardu, 1. místo Mistr ČR na skateboardu, 1. místo Mistr Evropy na skateboardu, 2. místo na jednotlivých závodech Světového poháru

Karolína Machová, skate slalom, SK8 Polička

- 1. místo  v Českém poháru ve slalomu na skateboardu, 3. místo na halovém Mistrovství Evropy na skateboardu, 5. místo ve Světovém poháru
ve skateboardu

Marek Bukáček, Atletika Polička

- 34. místo na MČR v přespolním běhu, 1. místo Běžecký pohár Iscarexu, 8. místo na KPJ na 800 m a 9. místo na 1500 m.

Adéla Bartoňová, Atletika Polička

- 48. místo na MČR v přespolním běhu, 3. místo KPJ v přespolním běhu, 3. místo v běhu na 1500 m, 4. místo Běžecký pohár Iscarexu.

KATEGORIE – Jednotlivci dorost:

Předávající:    Antonín Kadlec, místostarosta města a předseda sportovní komise

Milan Matouš, člen sportovní komise

Šimon Němec, Cyklo-ski Polička, horská kola

- mistr Pardubického kraje v kategorie kadeti, 3. místo celkově v seriálu závodů Bikové úterky, 2. místo celkově v seriálu závodů Pohár Českomoravské vrchoviny kategorie junior do 18 let, Hledá se vítěz 2017 – seriál závodů navazující na závody pod patronací olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého, celkově 4, Časovka na Lucký vrch – 1. Účast na všech závodech Českého poháru XCO a XCE

Zuzana Šafářová, Cyklo-ski Polička, horská kola

- Český pohár XCO: účast na 6 závodech ČP, celkové umístění, 7. Český pohár XCE - sprint: účast na 6 závodech ČP, celkové umístění 2., 2. místo celkově v seriálu závodů Bikové úterky

- 1. místo celkově v seriálu závodů Pohár Českomoravské vrchoviny kategorie junior do 18 let

- Časovka na Lucký vrch – 1.

Martin Coufal, bojové sporty, Arena Vysočina Polička

- v roce 2017 se stal mistrem Evropy v bojovém odvětví zvaném grappling (páky a škrcení).

Radek Červený, Auto-moto klub Polička

- 1. místo v kategorii MX2 Motocrossový sprint v Poličce, 4. místo v kategorii MX2 Motocross Práchovice, 1. místo Supercross Herálec, přebor kraje Vysočina, 1. místo celkové v kategorii MX2 motocrossový seriál Lipoclub.

Naďa Šauerová, tisková mluvčí města

Vložil Šauerová Naděžda (12.2.2018), přečteno 193x