Polička

Oficiální stránky města

Česky
Deutsch

Královská věnná města slavila hudbou

20. narozeniny spolupráce slaví v letošním roce Královská věnná města,  Výročí svazek oslavil i hudbou! V sobotu 11. května od 15.00 hod. se v Jiráskově divadle v Novém Bydžově uskutečnila přehlídka pěveckých sborů Královských věnných měst nazvaná Nota bene 2019. Účastnily se sbory ze všech 9 členských měst.  Město Poličku zastupoval  Juliettes - dívčí pěvecký sbor Gymnázia Polička pod vedením Mgr. Ellen Erbesové. Děkujeme za vynikající reprezentaci našeho města!

Ing. Naděžda Šauerová, tisková mluvčí města

Juliettes na přehlídce pěveckých sborů Nota bene

V sobotu 11. května dívčí sbor Juliettes z Gymnázia Polička vystoupil na Přehlídce pěveckých sborů Královských věnných měst v Novém Bydžově. Akce pod názvem Nota bene se uskutečnila v příjemné atmosféře v prostorách zrekonstruovaného Jiráskova divadla. Program letošního, čtvrtého ročníku zaplnilo celkem deset sborů z různých částí republiky – Novobydžovský chrámový sbor a Radostný Plecháček, Záboj z Dvora Králové, Cantus z Jaroměře, Salvátor z Chrudimi, Smetana z Hradce Králové, Chrapot z Mělníka, Otakar z Vysokého Mýta a Chorea Corcontica z Trutnova. A samozřejmě Juliettes z Poličky. Vystoupení našeho sboru se vydařilo a sklidilo veliký aplaus. Repertoár byl opravdu pestrý a každý soubor jedinečný. Na přehlídce zazněla česká i světová hudba duchovní, klasická, lidová, spirituály, pop i swing a to na velmi vysoké úrovni. Nezapomenutelným zážitkem pro všechny účastníky bylo vzájemné souznění při závěrečném společném zpěvu. Děkuji všem organizátorům a především celému sboru Juliettes za výbornou reprezentaci a zvládnutí tohoto pěveckého maratonu.

Mgr. Ellen Erbesová

Vložil Šauerová Naděžda (5/14/2019), přečteno 104x