Polička

Česky
Deutsch

Poznali jsme Telč

Seriál putování „Poznáváme města České inspirace“ pokračoval v sobotu 23. září, a to návštěvou Telče. Telč je město zapsané na seznamu UNESCO a najdete zde jedno z nejkrásnějších náměstí v České republice. Početnou skupinu poličských výletníků přivítalo nejen sluníčko, ale i paní Věra Peichlová, vedoucí odboru kultury MěÚ Telč.  Seznámila poličské hosty s městem, jeho historií i současností a nalákala na nejvýznamnější památky a místa. Nutno dodat, že i na místa gurmánská. Jako bonus dostali poličští návštěvníci od partnerského města České inspirace prohlídku Telčského podzemí zdarma.  Mnozí navštívili i zámek, kde právě probíhala výstava o pohádce Pyšná princezna. Právě zámek v Telči je jedním z míst, kde se slavná pohádka natáčela. Sobota v Telči patřila Svatováclavským slavnostem, nechyběly stánky s různou nabídkou dárků či burčáku. Slavnosti vrcholily odpoledne příjezdem sv. Václava s družinou.

Po návštěvě Telče navštívila poličská výprava hrad Roštejn a poté úžasné Muzeum betlémů v nedaleké Třešti. Další inspirační putování se vydařilo!

A kam pozveme Poličáky příště? Většinu měst České inspirace už jsme navštívili – byli jsme v Kutné Hoře, Třeboni, Jindřichově Hradci, Telči. Na jaře plánujeme město Cheb.

Naděžda Šauerová, členka výkonného výboru České inspirace

Vložil Šauerová Naděžda (27.9.2017), přečteno 267x