obrázek

Polička zvítězila! Památky děkují - cena veřejnosti putuje do Poličky!

Město Polička děkuje za hlasování a podporu našeho Mariánského morového sloupu! Díky Vašim hlasům jsme se stali vítězi internetového hlasování Památky děkují!

Za restaurování této významné kulturní památky byli nominováni restaurátoři Mgr. BcA. Petr Gláser BcA. Renata Poláková Tauchmanová, starosta města Poličky Jaroslav Martinů a vedoucí odboru územního plánování, rozvoje a životního prostředí MěÚ Polička Ing. Marta Mastná, která křišťálovou plaketu za město Polička převzala.

V prvních říjnových dnech již tradičně oceňuje Národní památkový ústav příklady dobré praxe. Ocenění s názvem Patrimonium pro futuro bylo v letošním roce udíleno 2. října na severočeském zámku Lemberk. Vůbec poprvé míří jedna z cen do Pardubického kraje a to k nám do Poličky! Zvítězili jsme v internetovém hlasování veřejnosti!!!

Vybírání vítězů v jednotlivých kategoriích (obnova památky, restaurování; objev, nález roku; prezentace hodnot; záchrana památky) je vyhrazeno odborné porotě. Veřejnost však může podpořit svého favorita prostřednictvím internetového hlasování. Největší počet hlasů v letošním roce obdržel Mariánský morový sloup v Poličce

Představitelé obce byli na ocenění navrženi za příkladný přístup k restaurování, jmenování odborné komise a iniciování celkového interdisciplinárního restaurátorského průzkumu, restaurátoři pak za nadstandartní přístup, precizně a profesionálně odvedenou restaurátorskou práci.

Podrobnosti v přiložených tiskových zprávách.

Společné foto laureátů s generální ředitelkou NPÚ Naďou Goryczkovou. Autorka fotografie: Romana Indrová Semelková.

Přílohy