Polička na 3. místě soutěže O perníkovou popelnici

13. ročník soutěže „O perníkovou popelnici“ přinesl našemu městu krásné 3. místo! Klání vyhlašované společností EKO-KOM, a. s., a Pardubickým krajem ukazuje, jak se v jednotlivých sídlech regionu třídí odpad. Soutěž je rozdělena do tří kategorií, a to na nejmenší obce do tří set obyvatel, střední obce do dvou tisíc obyvatel a města nad dva tisíce obyvatel. Pořadí určuje množství vytříděného odpadu na jednoho obyvatele za celý rok 2019.

Město Polička patří do kategorie: Obce nad 2 000 obyvatel a pořadí bylo takové - město Moravská Třebová, obec Opatovice nad Labem a město Polička.

Každoroční jarní vyhlašování letos zpozdila opatření spojená s bojem proti pandemii koronaviru. Na pomyslné stupně vítězů se tak představitelé úspěšných obcí postaví až nyní. „Ani ve složité době nemůžeme zapomínat na ekologii, ke které třídění odpadů neodmyslitelně patří,“ uvedl krajský radní zodpovědný za životní prostředí, zemědělství a venkov Václav Kroutil. „Jsem rád, že statistika třídění, a to nejenom u úspěšných obcí, které vyhrávají soutěž „O perníkovou popelnici“, ukazuje, že ekologické nakládání s odpady patří u našich občanů už k samozřejmostem.“

Ing. N. Šauerová, tisková  mluvčí města