Město Polička

Blahopřání pro Ing. Adolfa Kleina

Významné životní jubileum, krásných 90 let, oslavil 2. března 2024 inženýr Adolf Klein. Při této příležitosti se konala slavnost ve velkém sále barokní radnice.  Panu Kleinovi zde poblahopřál starosta a místostarosta města, ale i jeho bývalé kolegyně a žáci ze Střední ekonomické školy ve Svitavách a také všichni jeho kolegové z redakční rady Jitřenky.  

„S velkou ctí bych uvítal jubilanta, velkého poličského občana, člověka skromného, pokorného a velmi aktivního. Pan Klein patří mezi patrioty našeho města. Oslava důstojnosti a noblesy pana Kleina si symbolicky zaslouží toto noblesní a krásné prostřední radnice,“ uvedl ve svém blahopřání starosta města Jaroslav Martinů.

Kulturní, ale nejen kulturní život města Poličky, je neodmyslitelně spojen s osobou pana Kleina.  Jeho jméno a příspěvky se pravidelně objevují na stránkách Jitřenky, je zároveň členem její redakční rady. Působil také jako kronikář města Poličky. Pan Klein patří mezi poličské ochotníky, je to velký hudebník, zejména jazzman, cestovatel, fotograf. O své cestovatelské zážitky se podělil na řadě zajímavých besed a setkání. První vystoupení pana Kleina bylo v Jiráskově Otci v roce 1952, a to hned ve dvou rolích: Chalupník Jílek a pak také klarinetista v kapele, která hrála při procesí. V roce 2009 vyšla jeho kniha „190 let ochotnického divadla v Poličce“, je držitelem Zlatého odznaku J. K Tyla od Svazu českých divadelních ochotníků. Nelze též opomenout dlouholeté působení pana Kleina ve skautu.  Je držitelem Medaile díků a vyznamenání Bronzové Syrinx, které uděluje Junák – svaz skautů a skautek ČR.

Vedení města velmi oceňuje celoživotní práci pana inženýra Kleina pro město Poličku a vyjadřuje touto cestou velký dík a uznání. Přejeme hodně zdraví a energie!

Naděžda Šauerová, tisková mluvčí města