Město Polička

Program Tylova domu září 2024

Můžete se 12. 9. těšit na Minipárty s Karlem Šípem. 18. – 21. 9 2024 proběhne 13. ročník Mezinárodního festivalu pantomimy v Poličce „Mime fest“.

Podzimní divadelní abonentní cyklus zahájí 24. 9. komedie „Manželský čtyřúhelník na horách“ v obsazení Ivana Jirešová, Dana Homolová, Vladimír Kratina a Martin Sitta. Na divadelní abonentní cyklus naváže v říjnu Zákrejsova Polička svými čtyřmi představeními divadelních ochotnických souborů. Divadelní předplatitelé mají vstup, na všechna představení Zákrejsovy Poličky po předložení abonentky, zdarma.

Program zářijového kina otevírá, svým těžkým tématem závislosti na alkoholu, film režiséra Úsměvů smutných mužů Dana Svátka „Zápisník alkoholičky“. O tom, že i duchové potřebují svou rodinu Vás přesvědčí „Elli a parta příšeráků“ v neděli 8. 9. Nejočekávanější komiksový film roku 2024 „Deadpool a Wolverine“ ve 3D projekci uvedeme 9. 9., následuje skutečný příběh největšího bosse podsvětí 90. let „Miki“. Nejslavnější animovaný zlosyn se vrací 15. 9. ve čtvrtém díle série „Já padouch 4“, ta blbka Chantal z Fakjů pane učiteli je Šípková Růženka 16. 9. ve filmu „Fakjů princezny“. Místo na nové emoce si udělejte 23. 9. ve 3D projekci filmu „V hlavě 2“. Film Jiřího Havelky „Zahradníkův rok“, inspirovaný skutečným příběhem a stejnojmenným literárním dílem Karla Čapka uvedeme 25. 9. a následovat bude další film inspirovaný skutečným příběhem, tentokrát příběhy desítek tisíc dětí, které vyrůstaly v dětských domovech v komunistickém Československu 30. 9. ve filmu „Amerikánka“.

V září znovu spustíme prodej kinoPERMANENTKY, která obsahuje 10 zvýhodněných vstupů na filmové projekce v 2D formátu. Další podrobnosti naleznete na: https://tyluvdumpolicka.cz/ v sekci Kino.

V září opět otevíráme kroužky Pilates Workout každé pondělí a Kalanetika každou středu.                      4. 9. se koná veřejné projednání návrhu Změny č. 5 ÚP Polička a 12. 9. Zasedání městského zastupitelstva.

Pro volby do Zastupitelstva Pardubického kraje a do 1/3 Senátu Parlamentu České republiky (případně II. kolo konané ve dnech 27. a 28. 9. 2024), konané ve dnech 20. a 21. 9. 2024, bude v Tylově domě volební okrsek č. 2.

Předprodej vstupenek zajišťuje Informační centrum Polička. Elektronické vstupenky zakoupíte přes: https://tyluvdum.enigoo.cz/app/tickets/events a https://tyluvdumpolicka.cz/ .

Kompletní program, kulturní kalendář a další informace naleznete na stránkách Tylova domu www.tyluvdumpolicka.cz. Programovou nabídku zveřejňujeme také na sociálních sítích Facebook a Instagram. 

 

Přílohy