Město Polička

obrázek

Lyžování

Lyžování

Lyžování:

Lyžařský areál je vybudován na okraji města při silnici Polička – Jimramov – Nové Město na/M. Nadmořská výška: 620 m, délka: 320 m, převýšení 55 m. Parkoviště je přímo v areálu sjezdovky a je bezplatné. Sjezdovka je uměle zasněžována, denně upravena rolbou Pisten Bully 240 a osvětlena po celou dobu po setmění. Pro pohodlné nástupy začátečníků je v provozu frekvenční měnič pro snížení nástupní rychlosti. Občerstvení je poskytováno jak pro venkovní posezení, tak i v lyžařské chatě.

Nedílnou součástí areálu je dětský lanový vlek pro nejmenší lyžaře.

Tříkolky v letní sezoně:

Lyžařský areál nabízí výborné vyžití pro letní sezonu. Od května 2015 se návštěvníci sjezdovky mohou těšit na jízdu na horské terénní tříkolce. Tříkolka je bezpečná, stabilní, klidná s kotoučovými brzdami. Na vrch sjezdovky budete vytaženi lyžařským vlekem. Pro jízdu budete vybaveni přilbou a brýlemi.

Bližší informace: www.sjezdovky.cz/policka.html

Běžecké lyžování:

Polička a její okolí nabízí nespočet běžeckých tras v krásné krajině Českomoravské vrchoviny.

CYKLO-SKI klub Polička - lyžařské běžecké tratě „U Salaše“ , nadmořská výška: 560-620 m n/m, délka: 2 a 5 km, převýšení 45-120 m, úprava stop na klasiku i bruslení rolbou a skůtrem, nástup a parkoviště u sjezdovky - výjezd z města ve směru na Korouhev i u salaše, další informace a mapa tratí na  www.cyklo-ski-policka.cz,  tel: +420602296843