Město Polička

Program Tylova domu - prosinec 2023

Milí diváci a příznivci Tylova domu,

v sobotu 2. prosince v 17:00 na Palackého náměstí rozsvítíme společně s městem Polička vánoční strom. Bohatý doprovodný program, který začne již ve tři hodiny odpoledne, završí hudební skupina KANCI s vánočním repertoárem. V neděli 3. prosince odpoledne proběhne již 25. ročník tradiční prodejní výstavy Vánoční inspirace. Přijďte do Tylova domu strávit příjemné chvíle první adventní neděle, načerpat inspiraci na Vánoce, koupit si adventní výzdobu nebo vánoční dárek pro své blízké.

V sobotu 9. prosince v 19:00 proběhne charitativní koncert v rámci 17. ročníku benefičního festivalu s názvem Hudba pomáhá. Letošní ročník podpoří rodinu Doležalových s dcerou Klárkou.

V neděli 10. prosince v 16:00 je na programu nové vánoční představení legendárních, všemi generacemi milovaných, herců a moderátorů Majdy Reifové a Petra Vacka s názvem Kouzelné Vánoce. Interaktivní představení je vhodné pro rodiče, prarodiče, tety i strýčky či sourozence s dětmi ve věku 3-10 let.

Podzimní divadelní cyklus zakončíme v pondělí 11. prosince v 19:00 inscenací Scény z manželského života s Michaelou Badinkovou a Michalem Dlouhým v hlavních rolích.

O své samozřejmě nepřijdou ani milovníci hudby, pro které jsme si letos připravili hned dva vánoční koncerty. První z nich, Vánoční muzikálový koncert Jiřího Březíka, vokalisty a sbormistra Karla Gotta a autora hitů Hany Zagorové, v doprovodu jeho kapely a hostů Kláry Jelínkové, Radka Žaluda a Jiřího Peka, se uskuteční ve čtvrtek 14. prosince v 19:00. Druhým hudebním zážitkem, který si určitě v sobotu 16. prosince v 19:00 nenechte ujít, je Vánoční koncert známého violoncellisty Petra Špačka a jeho bandu v doprovodu Sedmikrásek.

K bohatému programu přispěje také ZUŠ Bohuslava Martinů Polička. První koncert BM & MY k výročí narození Bohuslava Martinů se uskuteční ve středu 6. prosince v 17:00 na malém sále Tylova domu. Následuje Vánoční koncert na velkém sále v úterý 12. prosince v 17:00 a na závěr, v úterý 19. a ve středu 20. prosince vždy v 18:00, vystoupí žáci tanečního oboru ve Vánočním představení.

První prosincový snímek na programu kina Tylova domu je komedie Přišla v noci s prvky na tenké hraně černého humoru a home invasion hororu. Film Tomáše Pavlíčka a Jana Vejnara rozvíjí situaci, kterou v různých obměnách zažil každý z nás. Kde končí rodinná návštěva a začíná domácí invaze? Ve středu 13. prosince v 10:00 a ve 14:00 promítáme pro školky a školní družiny animovaný film Tlapková patrola ve velkofilmu, obě tyto projekce jsou přístupné rodičům s dětmi; v 19:00 následuje Tajemství a smysl života, filmová událost roku 2023 v podobě ojedinělého multižánrového filmu natáčeného v průběhu deseti let. Posledním snímkem letošního roku bude v neděli 17. prosince v 16:00 animovaná muzikálová pohádka Přání z dílny Walt Disney Animation Studios.

Elektronické vstupenky zakoupíte přes naše webové stránky www.tyluvdumpolicka.cz, kde také naleznete kulturní kalendář Tylova domu a veškeré další informace. Programovou nabídku pravidelně zveřejňujeme také na sociálních sítích Facebook a Instagram.

Prodej předplatného na jarní divadelní cyklus 2024 a na koncertní cyklus Klasická hudba a MY 2024 bude zahájen začátkem ledna. Více informací o prodeji abonmá naleznete v příštím čísle Jitřenky. Koncem ledna zahájíme Kurz tance pro pokročilé, který je určen pro absolventy Základního kurzu tance a společenské výchovy. Přihlášení do kurzu pro pokročilé je možné do 11. prosince 2023.

Vážené divačky, vážení diváci, dovolte nám poděkovat za vaši přízeň v uplynulém roce a popřát vám všem příjemné a klidné prožití svátků vánočních a úspěšný nový rok!

Tým Tylova domu