Město Polička

Běh naděje 2024

Zdravím všechny Poličáky! Děkuji Vám za krásných 20 let, kdy jste mi umožnili být hlavním pořadatelem Běhu Terryho Foxe a následně Běhu naděje. Vidím to jako včera, když jsem se 28. října roku 2004 postavil do čela organizování běhu, který má v našem městě již tradici. Prvním hostem byl Roman Línek, tehdejší hejtman Pardubického kraje. Dá–li Pán Bůh, opět ho letos přivítáme. Účast přislíbil i starosta města Poličky pan Jaroslav Martinů, který byl u našeho prvního ročníku a podporuje nás po celou dobu. Jeho účast je pro nás pořadatele velikým povzbuzením. O dalších hostech letošního 21. ročníku ještě jednáme.

Startovat budeme 23. června od 14.00 hodin. Možnost zapsat se k registraci bude od 12.30 hodin. Dopoledne začneme v 10.30 v kostele sv. Jakuba, kde bude sloužena děkovná mše svatá za pořadatele Běhu naděje v Poličce a jeho živé i zemřelé účastníky.

Trasa BN bude jako obvykle označena šipkami. Bude možno si zakoupit mnoho předmětů (kšiltovky, trička, svíčky, propisky, šerpy, srdíčka, pohledy, CD a pro brzké návštěvníky i vánoční baňky). Zakoupením těchto upomínkových předmětů podpoříte výzkum rakoviny dětských pacientů v ČR. Profesor Jan Starý, který je stále mladý svým duchem a nasazením pro tuto léčbu, říká: „Je to jen kapička naděje, ale z těch kapiček se stává úspěšný lék, který uzdravuje, a za to patří všem veliký dík.“ V cíli posilníme svoje tělo a doplníme tekutiny. Kromě tradičního slosování obdrží každý sadu upomínkových předmětů v kartonové krabičce. Obsahuje kuličkové pero z recyklovaného papíru s modrou náplní, mechanickou tužku, gumu, ořezávátko a pravítko s logem Běhu naděje. Před stěnou Běhu naděje se budete moci také vyfotografovat a foto Vám pak zašleme do e-mailu.

Zvolit si můžete pohyb buď na kole, kolečkových bruslích, vozíku, během, procházkou, s kočárkem, se psem.  Je jedno, zda přijdete či dojedete první nebo poslední. Vaše radost z pohybu a putování může pomoci dalším radovat se ze života. Cílem této akce je vybrat finanční prostředky na výzkum boje s rakovinou, iniciovat solidaritu zdravých s nemocnými a také apelovat na zdravý životní styl a prevenci onemocnění. V loňském roce se podařilo vybrat v České republice 300 000 Kč, z toho Polička přispěla více jak 12 000 Kč. V roce 2023 nás podpořilo 85 účastníků a je jen na Vás, zda tento počet letos překročíme.

Chtěl bych také poděkovat významným sponzorům této akce, jimiž jsou: Město Polička, TES s.r.o. Polička, Jan Smejkal, ZHT Group s.r.o., Svatojosefská jednota Polička z.s. a MO KDU-ČSL.

Srdečně Vás zvu za všechny pořadatele, kterým osobně moc děkuji za to, že svůj čas této akci věnují.

Miloslav Zezula, hlavní pořadatel BN 2024 v Poličce