Město Polička

Rekonstrukce průtahu na Široký Důl jede na den přesně

Rekonstrukce silnice I/34, která byla zahájena na začátku května, pokračuje za maximálního nasazení techniky. Více než 3 km dlouhý úsek rekonstruuje Skanska za celkem 120 dní, což je méně než polovina původně plánovaného času. Díky velmi dobré spolupráci s ŘSD a vedením Poličky se podařilo zorganizovat lepší rozdělení stavby na etapy i objízdné trasy.


Na rekonstrukci se pracuje 6 dnů v týdnu, harmonogram stavbaři dodržují na den přesně, nyní se pracuje na II. a IV.etapě. „Odfrézovali jsme starý asfalt, stabilizovali podloží a do konce června položíme asfaltové vrstvy i ve směru z města,“ říká hlavní stavbyvedoucí Skanska Luboš Jiskra.

Na začátku prázdnin budou zahájeny práce na úseku I. etapy od Masokombinátu po začátek města a III. etapy mezi dokončenými úseky v městě. V rámci stavby bude omezen vždy provoz na polovině komunikace.

„Děkujeme řidičům, že dodržují dočasné dopravní značení a chodcům, že se pohybují pouze po chodnících a vyznačených trasách. Jde nám všem o zdraví i bezpečnost veřejnosti i nás na stavbě a děláme maximum pro to, aby omezení byla co nejkratší“, zdůrazňuje Luboš Jiskra.

Na rekonstrukci silnice mimo město se využije i takzvaná recyklace za studena na místě, což je technologie, která částečně využije stávající materiál s doplněním hydraulického pojiva. Pro Poličku to znamená, že se významně sníží možná dopravní zátěž nákladními auty ze stavby, která nemusí převážet tolik materiálu. Stavba využívá i místní obalovnu asfaltových směsí, práce tak mohou postupovat rychle dopředu. Kromě samotné opravy vozovky formou obnovy asfaltového krytu budou vyměněny degradované obrubníky a opraví se odvodnění celého úseku a vodorovné dopravní značení. Po celou dobu stavby je navíc zachován výjezd vozidel IZS z jejich základen u této komunikace. Dokončení stavby je plánováno na konec srpna.

Ondřej Šuch, vedoucí externí komunikace Skanska, a.s.

 

Pozor změna opravovaných úseků v červenci a srpnu

Od 1.7. 2024 opět na 60 dní bude rekonstruován úsek od Tylova domu po křižovatku na Střítež (III. etapa) po polovinách komunikace a provoz bude řízen semafory a úsek od křižovatky na Široký Důl směr Polička (I. etapa) po polovinách komunikace za částečné uzavírky, kdy objízdná trasa směru od Hlinska povede z Borové přes Telecí a Kamenec do Poličky.

- Úsek I.: 1.7.2024 – 29.8.2024 (od křižovatky na Široký Důl směr Polička)
- – pravá polovina vozovky – 1.7.2024 – 30.7.2024
- – levá polovina vozovky – 31.7.2024 – 29.8.2024


- Úsek III.: 1.7.2024 – 18.8.2024 (od Tylova domu po křižovatku na Střítež)
- – levá polovina vozovky – 1.7.2024 – 28.7.2024
- – pravá polovina vozovky – 29.7.2024 – 18.8.2024

 

Z důvodu možných změn termínů či uzavírek sledujte prosím, webové stránky města Poličky či informační kanál Munipolis.