Město Polička

Hasičské závody v Poličce

V horkou letní neděli 23. června se na hasičské zahradě v Poličce konal již 22. ročník tradiční „Poličské pohárové soutěže v požárním sportu dětí“. Celkem se na soutěž sjelo 50 družstev, která se utkala v několika disciplínách. Jednotlivci soupeřili v běhu na 60 m s překážkami a ti nejmenší soutěžili v motání hadic „ O Cenu dráčka Doda“. Kolektivy spolu zápolily v královské disciplíně, kterou je požární útok.

V soutěži jednotlivců se ve všech kategoriích, tj. přípravka, mladší a starší žáci, na start postavilo celkem 152 závodníků. Každý měl dva pokusy, aby zaběhl co nejlepší čas. V kategoriích starší žáci a žákyně zvítězili Maxim Jůza z SDH Osík a Natálie Jasanská z SDH Hradec nad Svitavou.  V Kategoriích mladší žáci a žákyně zvítězili Ondřej Kolínek z SDH Moravská Chrastová a Adéla Černíková z SDH Osík. V soutěži motání hadic „O Cenu dráčka Doda“ spolu soupeřilo ve dvou kategoriích celkem 53 dětí. Vítězkou mezi školáky se stala Ella Grubhofferová z SDH Pustá Rybná a mezi předškoláky Antonín Flach z SDH Desná. Královská disciplína požární útok je rozdělena do třech kategorií a každé družstvo má dva pokusy. Z 21 družstev starších žáků byl nejlepší kolektiv z Moravské Chrastové. V mladších žácích se z 25 družstev na první místě umístily děti z SDH Hartmanice. Do kategorie přípravky, kde soutěžily i tříleté děti, se přihlásila čtyři družstva a nejlepší z nich bylo to z SDH Hradec nad Svitavou.

V konečném součtu tedy 304 startů jednotlivců, 100 požárních útoků a 53 startů v soutěži motání hadic. Celkem tedy 457 startů za jeden den. Pro pořadatele, kterým byl Sbor dobrovolných hasičů v Poličce, tedy pořádný zápřah.

Gratulujeme všem týmům i jednotlivcům za předvedené výkony, které mnohdy atakovaly osobní rekordy. Díky patří i všem, kteří nám pomáhali jako pořadatelé, ale i sponzorům, bez kterých by nešlo uspořádat takovouto soutěž. Velký dík patří samozřejmě i divákům, kteří vytvořili krásnou kulisu velkých závodů.

                                                                                                              Sbor dobrovolných hasičů v Poličce