Město Polička

obrázek

Festival Skřítkování

Festival Skřítkování

Oblíbený rodinný festival SKŘÍTKOVÁNÍ bude plný ŽONGLOVÁNÍ a KEJKLÍŘŮ, bude vonět DŘEVEM a na závěr i ČOKOLÁDOU!

27. července 2024

Jako každý rok poslední červencovou sobotu se můžete těšit na celodenní rodinný festival Skřítkování, který bude letos celý DŘEVĚNÝ! Připraveny jsou zábavné úkoly, tvořivé dílny, pohádka, žonglérský a výtvarný workshop i žonglérská show! Těšit se můžete i na večerní letní kino v muzejní zahradě!  

Dopoledne si protáhnete nohy, aby vám nezdřevěněli, při Dřevěném putování po muzeu. „Připraveny budou hravé úkoly, zábavné poznávání a plno tvoření. Pokud budete mít chuť si hrát, máte možnost v rámci dopoledního programu navštívit i výstavu Příběhy dřevěných hraček s velkou hernou. Dřevěné hračky v sobě ukrývají spoustu příběhů. Příběh stromu, ve kterém rostou, aby mohly být vyřezány, příběhy jejich tvůrců a především příběhy, které s hračkami rozehrávají samy děti a všichni ti, kdo si rádi hrají. Odhalte příběhy, které vás zaujmou, všechny jsou zajímavé a všechny krásně voní po dřevu.“ představuje úvodní program jeho organizátorka Bc. Tereza Hladká.

Odpoledne, od 14.00 se pobavíte u pohádky o princi Nebojsovi, o princi, který se ničeho nebojí a chce získat princeznu Krasavu. V tom mu brání spousta protivenství a pomáhá hodná babička. V roli většiny postav uvidíte obyčejné věci, které můžete vidět každý den, jen trochu přikrášlené a ožívající. V pohádce je také využito kejklířské umění, což ji dodává na zajímavosti.

V 15.00 nás těmi nejlepšími triky okouzlí KOMEDIANTI NA KÁŘE v souboji dvou komediantů! Míčky, kuželky, swingování, točení talířů, benátská tyč, jednokolky a další.

 „Chcete si to také vyzkoušet? Máte možnost! Od 16.00 ukážete na Žonglérském workshopu, co dokážete! Budete mít ty nejlepší učitele, kteří vám poradí, jak na to a jak se tyto netradiční kejklířské aktivity naučit. Ve stejném čase na vás čeká i Výtvarný workshop, kde si můžete vyrobit dřevěnou hračku!“ odkrývá další perličky z programu ředitelka muzea Mgr. Pavla Juklová.

Na závěr ve 21.00 se bude promítat v muzejní zahradě dobrodružná rodinná hudební komedie WONKA. Willy Wonka je výjimečná postava z knihy „Karlík a továrna na čokoládu“, nejkultovnější dětské knihy Roalda Dahla a jedné z nejprodávanějších dětských knih všech dob! Můžete se těšit na podivuhodný příběh o talentovaném Willy Wonkovi, který se s očima dokořán ocitne v centru světa čokolády, nemá nic než pár mincí v kapse a plný klobouk snů. Ten největší sen je otevřít si vlastní čokoládovnu. Během kouzelně lahodného, někdy nebezpečného a život potvrzujícího dobrodružství Willy zjistí, že ačkoli většina lidí, které potká, dá přednost chamtivosti před dobrem, každý mrak má stříbrný okraj ... stačí jen nepřestávat snít.

Akce se koná za každého počasí. Více informací na www.cbmpolicka.cz