Město Polička

Program Tylova domu - listopad 2024

Vážení příznivci, diváci a návštěvníci Tylova domu,

listopadový program Tylova domu otevře 2.11. divadelní hra „Jak uvařit žábu“, která je posledním představením přehlídky ochotnických divadelních souborů Zákrejsova Polička a přijede Vám ji zahrát Divadelní spolek Vicena ze Starých Odřichovic.

Program kina zahájí 3.11. jedinečný animovaný snímek „Buffalo kids“ s podtitulem „Byl to dobrý nápad jet na divoký západ?“ Jiří Langmajer, Veronika Khek Kubařová a dávno ztracený bájný poklad v exotické Indonésii. To jsou tři hlavní hráči dobrodružné komedie „Poklad“ o hledání bohatství. To může být potopené v truhle na dně moře, zakopané v džungli na ostrově, ale možná je jen zapomenuté hluboko v našich srdcích. A jak to bude ve skutečnosti se dozvíme 4.11. Musíš za svou pravdou stát. To hlásá ústřední melodie nové české komedie „Výjimečný stav“, kterou promítneme 6.11. a kterou po sedmileté pauze natočil režisér Jan Hřebejk, jako svůj další celovečerní film. Snímek o zahraničním reportérovi, který kvůli své žárlivosti tajně opustí stanoviště na Blízkém východě, aby následně z pražského bytu „vysílal“ nejaktuálnější zpravodajství z místa probíhající revoluce. V hlavních rolích snímku se objeví Ondřej Vetchý, Tatiana Dyková a Jordan Haj. 3D projekce filmu „Venom: Poslední tanec” 11.11.,  je závěrečný díl filmové trilogie, ve kterém se opět vrací Tom Hardy v roli Venoma, jednoho z nejlepších a nejkomplexnějších hrdinů comicsového světa společnosti Marvel. Koloseum znovu otevře své brány 25.11. ve filmu „Gladiátor 2“. Bezmála čtvrtstoletí poté, co ho svou krví skrápěl legendární gladiátor Maximus, ocitne se v aréně další válečník, který otřese základy samotného Říma. Opět u toho byl legendární režisér Ridley Scott.

Listopad bude bohatý na koncerty. 7.11. se představí česlo-slovenské vokální seskupení čtyř muzikálových sólistů v tuto chvíli již vyprodaným koncertem „4 Tenoři“. Benefiční koncert pro Oblastní charitu Polička odehraje 8.11. „Kamil Střihavka“. Radka Fišarová, kapela Jazz 4 a akordeonista Aliaksandr Yasinski Vás zavedou nejen do světa šansonu 22.11. na koncertu „Radka Fišarová a kapela“. Koncertní abonentní cyklus Klasická hudba a MY uzavře 26.11. „Koncert operních hvězd“, v podání sopranistky Markéty Klaudové, operního pěvce Aleše Brisceina a dirigenta a klavíristy Zdeňka Klaudy.

Všemi oblíbená dechová hudba „Poličanka“ zahraje k tanci, poslechu i přátelskému posezení 23.11. Přijďte se setkat s přáteli, popovídat si, pobavit se, zatančit si, zazpívat, prostě si užít příjemné odpoledne. Vstupenky zakoupíte hodinu před akcí v pokladně Tylova domu.

Vynikající anglická komedie „Když kočky nejsou doma“ o tom, co všechno se může stát, když dvě sestry nenadále odjedou na společnou dovolenou a jejich muži zůstanou v Londýně bez dozoru, přijíždí do Poličky 13.11. s Lukášem Vaculíkem a Romanem Štolpou v hlavních rolích. Druhá hra z cyklu divadelní abonmá podzim 2024 „Na ocet“ 18.11. v podání Lenky Vlasákové a Jana Dolanského je svižná komedie o dvou smolařích a nepřízni osudu, ale s docela slibným koncem. Změní láska jejich životy k lepšímu nebo jim je ještě více zamotá? Rozuzlení je překvapivé a nečekané...

A jelikož se nám pomalu, ale jistě blíží vánoční svátky, tak si společně 30.11. užijeme bohatý program, jehož vyvrcholením bude „Rozsvícení vánočního stromu“ na Palackého náměstí v Poličce. Pokračováním příjemné předvánoční atmosféry bude tradiční prodejní výstava s vánoční tématikou „Vánoční inspirace“ 1.12. v Tylově domě.

V prosinci se můžete těšit na koncert „bratří Ebenů“, poslední hru z cyklu divadelní abonmá podzim 2024, komedii „Boeing, Boeing, aneb tři letušky v Paříži“, nebo loutkohereckou skupinu Loudadlo s jejich vánoční revue „Vánoční čas“.

Zakoupit můžete kinoPermanentku, která umožňuje vstup na všechny 2D filmové projekce za zvýhodněné vstupné. Podrobnosti naleznete na: https://tyluvdumpolicka.cz/kino-permanentka/.

Předprodej vstupenek zajišťuje Informační centrum Polička. Elektronické vstupenky zakoupíte přes: https://tyluvdum.enigoo.cz/app/tickets/events a https://tyluvdumpolicka.cz/ .

Kompletní program, kulturní kalendář a další informace naleznete na stránkách Tylova domu www.tyluvdumpolicka.cz. Programovou nabídku zveřejňujeme také na sociálních sítích Facebook a Instagram. 

Děkujeme za Vaši přízeň a těšíme se s Vámi na viděnou.

Tým Tylova domu.

Přílohy