Město Polička

Program Tylova domu - říjen 2024

Vážení příznivci, diváci a návštěvníci Tylova domu,

než začneme mluvit o programu měsíce října, rádi bychom poděkovali všem Vám, kteří jste přispěli dobrovolným vstupným na multižánrový festival Polička *555. Letos jsme vybrali 35 587 Kč.

Děkujeme !!!

Říjnový program zahájí 1. 10. Martin Kasík svým klavírním koncertem v rámci koncertní sezóny Kruhu přátel hudby 2024. Talk show „Minipárty“ s Karlem Šípem, kterou jsme museli kvůli zdravotní indispozici umělce přesunout, proběhne v náhradním termínu 3.10. Zakoupené vstupenky zůstávají samozřejmě v platnosti.

K říjnu již tradičně patří nesoutěžní přehlídka ochotnických divadelních souborů "Zákrejsova Polička". Divadelní spolek Zmatkaři Dobronín zahraje 5.10. představení z prostředí plastické chirurgie „Uděláte mi to znova?“. Divadlo Kolárka z Blanska přiveze 12.10. životní komedii, kterou dnes žijeme velmi intenzivně „Bylo Nebude“ a Divadelní spolek Tyl Polička představí 27.10. hru bratří Čapků „Ze života hmyzu“. Poslední hrou Zákresovy Poličky bude 2.11. inscenace „Jak uvařit žábu“ Divadelního spolku Vicena ze Starých Odřichovic. Vstupenky na všechna představení jsou již v prodeji na: www.tyludumpolicka.cz, https://tyluvdum.enigoo.cz/app/tickets/events a předprodej zajišťuje také Informační a turistické centrum Polička. Všechna představení Zákrejsovy Poličky mají divadelní předplatitelé po předložení divadelní abonentky jako bonus ZDARMA.

Program kina zahájí 3.10. dobový film režiséra Jiřího Mádla „Vlny“, který nám ukáže napínavé a dosud utajené příběhy novinářů Československého rozhlasu. Snímek s názvem „Beetlejuice Beetlejuice“ vypráví 7. 10. příběh tří generací rodiny Deetzových. Život Lydie, kterou stále pronásleduje Beetlejuice, se obrátí vzhůru nohama, když její vzpurná dospívající dcera Astrid objeví na půdě tajemný model města a omylem se otevře portál do posmrtného života. V obou říších se rodí problémy a je jen otázkou času, kdy někdo třikrát vysloví Beetlejuicovo jméno a rozpustilý démon se vrátí, aby rozpoutal chaos jemu vlastní. Na tradici nejlepších hororů navazuje 9.10. film „Past na myši“, kde se Mickey Mouse objevuje v jiném než animovaném nebo rodinném filmu. Medvídek Brumla po zásahu mimozemským jádrem nečekaně nabyde nadpřirozené moudrosti a energie v animovaném dobrodružném filmu „Medvídci Boonie: Záchrana domova“ 13.10. Jak tenká je hranice mezi cílevědomostí a toxickou soutěživostí? Odpověď nám dá 14. 10. film „Influencerky“. Že konec světa neznamená konec naděje uvidíme ve stejnojmenném filmu Bohdana Slámy „Konec světa“ 16.10. Konec světa je silný příběh ze složité doby. Sledujeme poetický příběh viděný dětskýma očima, kde nechybí jemný humor i dramatické situace nečekané vojenské okupace. 21.10. přiveze do Tylova domu svůj celovečerní filmový debut „Dimenze“, režisér Dalibor Stach. Toto mistrovské dílo, které se rodilo celých 10 let je výsledkem výjimečného a náročného vývoje, který probíhal za aktivní pomoci diváků. Jednu z vedlejších rolí ztvárnil oscarový herec Brendan Fraser. Dovolujeme si Vás upozornit, že vstupenky na film „Dimenze“ zakoupíte přes: https://www.astafilm.cz/policka-dimenze-a-synchronicity-21-10-2024-v-19-00-e456.htm. Říjnové kino uzavře pokračování velkolepého epického filmu Joker z roku 2019 „Joker: Folie a Deux“ s hvězdnými jmény Joaquin Phoenix a Lady Gaga v hlavních rolích.

Opět jsme pro Vás spustili prodej KinoPermanetky, která umožňuje vstup na všechny 2D filmové projekce za zvýhodněné vstupné. Podrobnosti naleznete na: https://tyluvdumpolicka.cz/kino-permanentka/.

Jsme velmi rádi, že program kina hojně navštěvujete. Abychom Vám i nadále mohli přinášet bohatý kulturní program, máme na Vás velkou prosbu. I když je v současné době standardem jíst a pít v kině, u nás to bohužel nejde. Vzhledem k multifunkčnosti našeho hlediště by se při rozlití nápojů či vysypání rozličných pochutin mohl mechanismus hlediště vážně poškodit. Proto Vás velmi důrazně žádáme a prosíme NEJEZTE A NEPIJTE v hledišti Tylova domu. Děkujeme.

Základní kurz tance a společenské výchovy již probíhá a těší se opět velké popularitě. Vzhledem k omezenému počtu míst, budou vstupenky na prodlouženou a věneček prodávány v den samotné akce. V běhu jsou také kroužky Pilates Workout každé pondělí a Kalanetika každou středu.

17.10. se uskuteční Zasedání městského zastupitelstva.

V dalších měsících se mimo jiné můžete těšit na koncert 4 Tenorů, divadelní představení v rámci abonmá „Na ocet“, mimoabonentní představení „Kočky nejsou doma“ s Lukášem Vaculíkem, šansonový koncert Radky Fišarové a řadu dalších neméně zajímavých akcí.

Předprodej vstupenek zajišťuje Informační centrum Polička. Elektronické vstupenky zakoupíte přes: https://tyluvdum.enigoo.cz/app/tickets/events a https://tyluvdumpolicka.cz/ .

Kompletní program, kulturní kalendář a další informace naleznete na stránkách Tylova domu www.tyluvdumpolicka.cz. Programovou nabídku zveřejňujeme také na sociálních sítích Facebook a Instagram. 

Děkujeme za Vaši přízeň a těšíme se s Vámi na viděnou.

Tým Tylova domu.

                 

Přílohy