Město Polička

Zahraniční delegace na návštěvě v Poličce

Ve dnech 14. - 17. května navštívily naše město delegace partnerských měst z rakouského Hohenemsu, maďarského Ebese a holandského Westerveldu. Vedení města Poličky pozvalo zahraniční hosty při příležitosti oslav 750. výročí založení města. Kromě oficiálních delegací přijel v tomto termínu i autobus dalších 27 hostů z Hohenemsu, kteří se také zúčastnili připraveného programu. Pro hosty z Hohenemsu je vždy velkým zážitkem prohlídka obrazů rodu Hohenemsů, které jsou v  poličské radnici.  Se zástupci vedení Hohenemsu jsme při této příležitosti diskutovali právě o možném zapůjčení několika obrazů do jejich města či o pořízení kvalitních kopií těchto obrazů pro jejich výstavní účely. Mezi hosty byl i bývalý starosta Hohenemsu pan Herbert Amann, který před 25 lety úplně poprvé přijel do Poličky a nastartoval naši vzájemnou spolupráci.

Hosté si prohlédli i další poličské památky, v pátek večer se zúčastnili zahajovacího koncertu Martinů festu, koncert hodnotili všichni s obrovským nadšením. V sobotu byl připraven výlet na zámek v Nových Hradech a poté společenské setkání a prohlídka našeho hradu Svojanov. Zde starosta města Poličky hosty přivítal slavnostní salvou na nádvoří hradu.

Všichni naši hosté setkání hodnotili jako více než úspěšné, dny provázela krásná přátelská atmosféra a pozitivní energie. I ti, kteří byli v Poličce poprvé, se k nám chtějí vrátit.

Ing. N. Šauerová, tisková  mluvčí města