Město Polička

Městská knihovna a Půda - listopad 2024

pondělí 4. listopadu od 17.00 v knihovně

Menopauza – přechodem život nekončí, ale začíná nová etapa!

Městská knihovna Polička Vás srdečně zve na besedu s gynekoložkou MUDr. Mgr. Ester Hladíkovou.

Tématem besedy bude menopauza, kterou mnoho žen vnímá jako konec jedné životní fáze.  Přijďte si poslechnout cenné rady a podiskutovat o tom, jak toto období v životě ženy prožívat naplno.

Těšíme se na Vás!

 

pondělí 4. listopadu od 13.30 v knihovně

Halloweenské zápichy – tvořivá dílnička v knihovně

V pondělí 4. listopadu si u nás můžete zpestřit půjčování knih na dětském oddělení výrobou halloweenských zápichů do květináče.

 

čtvrtek 21. listopadu od 9.30 v knihovně

Knihomolík – čtenářský klubík pro nejmenší

Zveme všechny malé knihomoly za dobrodružstvím s knihami! Hlavní náplní klubu je práce s knihou – předčítání, vyprávění, tvoření. Pro děti od 2,5 let do 6 let.

 

Centrum technického vzdělávání Půda

Rádi bychom vás pozvali do našeho Centra technického vzdělávání Půda, kde se v listopadu s příchodem podzimních mlh a šera zaměříme na hru se světlem a barvami. Malí i velcí návštěvníci budou moci vyzkoušet kouzlo barevných světýlek a míchání barev. Vyzkoušíte si, jak se barvy mění a prolínají, a společně odhalíme tajemství světelných efektů. Jaké barvy vznikají, když smícháme modrou s červenou? A co se stane, když k nim přidáme světlo? Přijďte si to vyzkoušet na vlastní oči a ruce!

Otevírací doba Půdy se od druhé poloviny října vrací do zajetých kolejí, v pondělí a ve čtvrtek od 13.30 do 18.00 a neděle od 14.00 do 18.00.

 

Na státní svátek v neděli 17. 11. bude Půda zavřená.

Aktuální informace najdete vždy na našem webu http://puda.knihovna.policka.org/ a můžete se také přihlásit k odběru novinek z Půdy, stačí vyplnit formulář https://bit.ly/novinky-z-pudy a vybrat si, jaké informace si přejete dostávat.

V listopadu mají děti ve věku 10–16 let poslední příležitost se přidat k našemu robotickému týmu Půda Crew a zapojit se do letošní sezóny robotické soutěže First Lego League – Submerged. Tématem letošní sezóny  je podvodní svět a zaměřuje se na prozkoumávání, ochranu a využívání vodních zdrojů. Týmy musí navrhnout, postavit a naprogramovat roboty z lega, kteří budou plnit úkoly související s podvodními ekosystémy, infrastrukturou a ochranou zdrojů. Kromě robotické části pracují týmy na inovativním projektu, kde hledají způsoby, jak zlepšit lidský vztah k vodnímu prostředí a najít řešení aktuálních výzev spojených s vodou.

DIGI SENior – Tápete ve světě technologií a nechcete na to být sami? Potřebujete poradit s telefonem, tabletem, jak využívat on-line služby? Být v kontaktu? Stavte se na Otevřené Půdě. Domluvte si na e-mailu puda@knihovna.policka.org nebo osobně na dospělém oddělení schůzku a pojďme společně objevovat digitální svět.

DIGI CENTRUM – pravidelné setkávání učitelů, knihovníků, vedoucích kroužků a dalších zájemců o technologie nejen ve vzdělávání. Vybrané pondělky v době od 16.00 do 18.00 a hledáme vhodný den i pro dopolední termín.

25. 11. Adventní 3D modelování & 3D tisk, další informace na https://puda.knihovna.policka.org/digi-centrum-policka.

Těšíme se na vaši návštěvu v centru Půda, kde rozsvítíme podzimní dny!
Hanka :)