Město Polička

MIME FEST 2015

22.8.2015

 

Tisková zpráva

 

   Mime Fest přiveze do Poličky mistry klasické pantomimy, nový cirkus  i divoké balkánské rytmy.

   Umělci světového jména a mistři pantomimy Michael Trautman a Bodecker & Neander zavítají do Poličky, kde v polovině září odstartuje týdenní mezinárodní festival pantomimy Mime Fest. Nabídne přes dvacet  představení pro děti i dospělé. Součástí festivalu budou i odborné workshopy, rodinná  představení na náměstí  nebo  koncert kapely Circus Problem a její balkánské rytmy.

 

   Čtvrtý ročník jediného festivalu pantomimy v České republice MIME FEST  proběhne od 14. do 19. září už tradičně ve východočeské Poličce. Právě zde má festival svoje věrné publikum, které letos rozhodně nezklame. Nabídne smích, zábavu a zároveň je přiměje k zamyšlení. Uspokojí i umělecky náročné diváky a letos nabídne i kapelu s balkánskými rytmy.

Během tří let se organizátorům projektu MIME FEST podařilo vybudovat festival, který letos získal prestižní evropskou značku EFFE zaručující prestiž a vysokou kvalitu.

 

   Stejně jako v předchozích letech, i letos na festival letos zamíří mimové z mnoha zemí. Před poličským publikem se tak představí zahraniční hvězdy současné světové pantomimy a klaunerie: Michael Trautman s představením založeným na virtuózním žonglování s ping pongovými míčky, německo-francouzská dvojice Bodecker & Neander, studenti a asistenti Marcela Marceaua, s vizuálním a vtipným představením Deja-vú?

   „Všechny soubory  slibují vysokou uměleckou kvalitu“, říká Radim Vizváry, umělecký šéf a dramaturg festivalu, který si pro zahájení festivalu připravil i svoji premiéru představení TÝÝJÓÓ!.

 

   Diváky, kteří od Mime Festu očekávají hlavně zábavu, určitě nezklamou ani belgičtí novocirkusoví klauni OKIDOK, kteří se v Česku představí úplně poprvé!

Letošní ročník nabídne i témata ztvárňující problémy společnosti nebo jedince v dnešní době. Výrazným představením, možná až šokujícím, bude  vystoupení finské klaunky Heli Vaatainen nebo Heyndrich souboru Mime Club. Diváci jistě ocení i představení Synovial, které s nadsázkou pojednává o mužském těle v dnešní době nebo představení Bluff souboru Lilit Company, jež přiměje k zamyšlení nad původem a existencí člověka.

 

   Řada představení letošního Mime Festu bude letos i pro děti a mládež nebo pro celou rodinu. Děti určitě nadchne kouzelník Aleš Hrdlička, školáky zase Michael Trautman a celé rodiny se mohou přijít podívat v sobotu 20. září na poličské náměstí, kde bude představení Balkán českého souboru Mime Fatale. Na náměstí se k nim přidá i kapela Circus Problem.

Předprodej  vtsupenek zahájen v IC Polička! 

http://ic.policka.org/